Ingrediente necesare pentru foi:
1 ou
300 g făină
120 g zahăr
80 g unt
2 linguri miere
3 linguri lapte
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru crema de caramel:
120 g unt
200 g zahăr
200 ml apă
3 linguri făină
100 ml lapte
Mod de preparare:
Frecăm untul și zahărul într-un bol, apoi adăugăm oul, mierea, pudra de cacao, bicarbonatul amestecat cu lapte și, la final, cernem și făina. Frământăm până la omogenizare, apoi împărțim aluatul în 4 părți egale.
Tapetăm fundul unei tăvi de 20*30 cm cu unt și făina și coacem separat, 4 foi timp de câte 15 minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru cremă: caramelizăm zahărul, apoi turnăm și apa și lăsăm să fiarbă până obținem un sirop.
Între timp, amestecăm făina cu laptele până nu mai rămân cocoloașe, apoi turnăm amestecul peste sirop și continuăm să fierbem încă 3 minute, amestecând continuu.
Scoatem untul din frigider, așteptăm să ajungă la temperatura camerei, apoi adăugăm treptat în crema răcită până la temperatura camerei și amestecăm până la omogenizare.
Când s-au răcit și blaturile și crema, asamblăm: întindem uniform cremă peste prima foaie, punem a doua foaie pe care întindem uniform un strat de cremă de caramel. Procedăm la fel până se termină crema și foile.
După ce am terminat de asamblat prăjitura, punem o greutate peste ea și o lăsăm așa peste noapte.
A doua zi, feliile vor fi moi.
Decorăm fie cu glazură de ciocolată, fie cu zahăr pudră.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!