Ingrediente necesare pentru bază:
85 g unt
160 g biscuiți petit beure
Ingrediente necesare pentru cremă:
250 ml frișcă lichidă
220 g ciocolată albă
100 ml lapte
75 g unt
15 g gelatină sau 3 foi
zeama de la 2 lămâi
Ingrediente necesare pentru decor:
50 g ciocolată albă
50 ml frișcă lichidă
Coaja rasă de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Începem prin a amesteca biscuiții măcinați cu untul topit.
Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec și transferăm biscuiții în ea, formând un blat prin presare.
Punem tava la frigider și pregătim crema.
Hidratăm gelatina în apă rece timp de 10 minute.
Punem ciocolata și laptele într-o cratiță mică, pe foc, amestecând continuu.
Când gelatina s-a înmuiat, o punem în laptele cu ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Lăsăm compoziția să se răcească un pic, după care adăugăm untul și amestecăm până la omogenizare.
La final, turnăm și zeama de lămâie, după gust, și mai amestecăm o dată.
Când compoziția s-a răcit de tot, o amestecăm cu frișca bătută.
Scoatem tava din frigider, întindem uniform crema peste blatul de biscuiți și dăm tava înapoi la rece peste noapte.
A doua zi, scoatem cu grijă prăjitura din formă, îndepărtăm folia și o așezăm cu partea de biscuiți în sus, pe platoul de servire.
Pentru glazură, topim ciocolata la bain-marie împreună cu frișca lichidă și cu coaja de lămâie.
Lăsăm glazura să se răcească bine, apoi o turnăm peste prăjitură.
Dăm prăjitura înapoi la frigider până se întărește glazura, apoi putem servi.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!