Ingredient necesare pentru sosul Bechamel:
4 linguri făină
5 linguri unt
1 litru de lapte
2 lingurițe sare
1/2 linguriță nucșoară (opțional)
Ingrediente necesare pentru chifteluțe:
150 g mozzarella
500 g carne tocată
4 cartofi
1 ceapă
1 cățel usturoi
sare, piper și boia, după gust
1 linguriță pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Începem cu sosul Bechamel: punem pe foc, simultan, două cratițe.
Într-una aducem laptele până la punctul de fierbere, în cealaltă topim untul apoi încorporăm și făina, amestecând continuu până obținem o compoziție aurie și omogenă.
Amestecăm în continuare cu un tel, și turnăm treptat și laptele fierbinte. Lăsăm apoi sosul să clocotească la foc mic timp de 10 minute, amestecând continuu.
După cele 10 minute, adăugăm sarea și nucșoara și sosul este gata.
Pentru chifteluțe, amestecăm foarte bine carnea cu usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt și ceapa curățată și tocată mărunt. Condimentăm și modelăm chifteluțele.
Curățăm cartofii, apoi îi tăiem fierbem până vor fi semipreparați.
După ce s-au răcit un pic, îi tăiem în rondele.
Tapetăm o tavă de copt cu rondelele de cartofi ( fundul și pereții ), apoi așezăm câte o perișoară pe fiecare rondea. Introducem câte o rondea de cartof între chifteluțe, în acest fel separându-le.
Turnăm în tavă sosul, apoi presărăm cu mozzarella rasă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 15 minute.
Să savurați această mâncărică delicioasă cu poftă! Poftă bună!