Aceasta reteta este incredibil de apetisanta cu un design impunator. De aici si numele fluviului Dunarea. Prajitura este formata dintr-o crema delicioasa de ciocolata cu vanilie, visine si rom. Suna apetisant nu? Spor la prajiturit.
Ingrediente pentru blat:
500 g visine din compot
400 g faina
200 g unt moale
6 oua
180 g zahar
6 linguri de lapte
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
150 g unt moale
500 ml lapte
100 g zahar
2 galbenusuri
60 g amidon sau faina
esenta de vanilie
Ingrediente pentru toping:
300 g ciocolata
50 g unt
Mod de preparare blat:
Intr-un bol vom amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, sarea si esenta de vanilie. Vom amesteca pana la incorporarea tuturor ingredientelor. Peste acestea vom adauga ouale treptat si amestecand continuu.
Separat vom amesteca faina si praful de copt. Vom adauga treptat si faina peste compozitia din bol amestecand pana la omogenizare. Peste aceasta vom adauga si 4 linguri de lapte amestecand continuu.
Acum vom imparti compozitia in doua parti egale. Peste ce-a de-a doua parte vom adauga cacao si cele 2 linguri de lapte ramase, amestecand.
Vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt si vom turna prima parte a compozitiei peste niveland bine. Cea de-a doua compozitie de cacao o turnam peste prima compozitie de vanilie, niveland si pe aceasta. Peste aceasta vom adauga din loc in loc visinile din compot.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 170 g. Acum vom adauga tava in cuptor timp de 30-40 de minute.
Mod de preparare crema:
Intr-o oala vom amesteca amidonul (sau faina) cu laptele turnat treptat pana la dizolvarea amidonului. Peste acesta vom adauga galbenusuirle, zaharul si esentga amestecand continuu pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Vom pune acum oala la foc mic si vom turna restul de lapte peste. Vom amesteca continuu pana ce compozitia va capata o textura ingrosata. Cand aceasta este gata vom da deoparte oala si vom lasa compozitia la racit. Cand aceasta este cat de cat rece vom adauga peste treptat si untul, amestecand continuu pana la incorporare.
Acum vom adauga peste blat crema de vanilie si vom da prajitura la frigider pentru o ora.
Mod de preparare toping:
Intr-o oala vom adauga ciocolata sfarmata si untul. Vom topi ingredientele intr-o oala pe aburi amestecand continuu. Cand acestea sunt gata vom lasa crema la racit complet.
Mod de preparare prajitura:
Vom scoate tava cu blatul si crema de vanilie din frigider si vom turna topingul peste ea. Vom pune la loc in frigider pana cand glazura se intareste.
Prajitura este gata! Pofta buna!