Castraveți și dovlecei marinați la borcan, pentru iarnă

Ingrediente pentru marindă:

  • 1 l apă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri sare
  • 120 ml oțet

Ingrediente:

  • 9 castraveți
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 1/2 morcov
  • 9 căței de usturoi

Ingrediente verdeață:

  • 3 fire de pătrunjel
  • 3 fire de mărar

Ingrediente condimente:

  • 20 boabe de piper negru
  • 5 boabe de ienibahar
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 2 cuișoare
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare:

1. Pentru început, sterilizăm borcanele.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii pe lungimea castraveților. Morcovul și ceapa, le tăiem rondele.

3. Repartizăm condimentele în borcane. Procedăm la fel cu morcovul și ceapa.

4. Adăugăm castraveții și dovleceii.

5. Dacă este nevoie, completăm cu morcov și ceapă. La final, adăugăm apă fierbinte și lăsăm borcanele 15 minute.

6. Pentru marinadă, punem un vas cu apă la fiert. Adăugăm sarea, zahărul, oțetul și amestecăm bine, până la primul clocot.

7. Scurgem apa din borcane și le umplem cu marinada pregătită anterior.

Poftă bună!