Ingrediente necesare pentru blat:
130 g făină
30 g unt
130 g zahăr
3 ouă
30 ml ulei
1 lingură esență de vanilie
1 plic praf de copt
Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
150 g zahăr
170 g miez de nucă măcinat
4 ouă
1 lingură pesmet
1 plic zahăr vanilat
1 lingură esență de rom
Coaja rasă de la jumătate de lămâie
Un praf de sare
50 ml lapte
150 g unt
Mod de preparare:
Începem cu crema de nucă: punem într-un bol cele 4 ouă. Sarea, zahărul, coaja de lămâie, vanilia și mixăm până obținem o textură spumoasă. Apoi adăugăm miezul de nucă, pesmetul, untul topit și răcit, laptele cald și amestecăm bine, până la omogenizare.
Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile împreună cu un praf de sare, adăugând zahărul și vanilia, până obținem o spumă tare.
Adăugăm apoi, pe rând, gălbenușurile, untul topit și răcit, turnăm și uleiul amestecând continuu timp de 2 minute.
La final, cernem și făina amestecată cu praful de copt în compoziție și amestecăm ușor, cu o spatulă de silicon, până la omogenizare.
Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt, turnăm jumătate din compoziție în tavă, apoi punem crema de nucă în strat uniform și turnăm și estul compoziției de blat.
Coacem prăjitura la 180 de grade Celsius, timp de 25-30 minute, depinde de cuptor.
Lăsăm prăjitura să se răcească înainte de a o pudra cu zahăr pudră.
Să o savurați cu poftă!
Sursă rețetă: insajder.in/novost/633003/bakina-kuhinja-pjenasta-lijena-pita-najbolji-recept-na-svijetu-video