Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ruladă Aperitiv de nota 10 – Ruladă cu carne tocată, șuncă și cașcaval (învelită în bacon, crustă aurie, ușor crocantă)
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne
- 100 g ceapă
- 3 g condimente pentru carne
- 3 g usturoi granulat
- 1 linguriță sare
- 1 ou
- 50 g pesmet
- 100 g felii subțiri de șuncă
- 100 g felii subțiri de brânză topită
- 150 g felii subțiri de bacon
Mod de preparare:
Trecem bucățile de carne și de ceapă prin mașina de tocat carne și le punem într-un bol mare. Adăugăm condimentele pentru carne, sarea, usturoiul, oul și amestecăm bine. Încorporăm și pesmetul, după care întindem compoziția pe o bucată mare de folie alimentară. Întindem în formă dreptunghiulară, groasă de 7-10 mm.
Peste blatul de carne punem feliile de șuncă, peste care punem feliile de brânză topită. Cu ajutorul foliei, rulăm sub formă de ruladă.
Așezăm feliile de bacon în tava de copt. Le punem oblic, suprapunând-le un pic capetele. Așezăm rulada în tavă, peste feliile de bacon.
Acoperim capetele ruladei cu 2 felii de bacon, după care o învelim în feliile din tavă, trăgându-le alternativ din cele două părți.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 1 oră. După coacere, transferăm rulada pe un platou. O servim alături de garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!