Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pandișpan rapid cu fructe – Prăjitură de casă super moale și super pufoasă – Se prepară din 2 ouă, 230g făină, 115g unt, 230g smântână și…
Ingrediente necesare:
- 115 g unt moale
- 115 g zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 230 g smântână
- 230 g făină
- 15 g praf de copt
- 8 caise
- Zahăr pudră pentru decor – opțional
Mod de preparare:
Mixăm untul spumă după care încorporăm zahărul treptat. Mixăm până zahărul se dizolvă și încorporăm, pe rând, ouăle. Adăugăm un praf de sare, vanilia, smântâna și omogenizăm bine.
Încorporăm treptat și făina cernută împreună cu praful de copt după care transferăm aluatul într-o tavă de 26*17 cm, tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și punem deasupra jumătățile de caise.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Lăsăm prăjitura să se răcorească, o scoatem din tavă și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!