Întrucât cojile de banane conțin azot, magneziu, fosfor și potasiu, sunt de mare ajutor în hrănirea orhideelor, oferindu-le un ciclu de viață sănătos.
Vă prezentăm 3 modalități diferite de utilizare a cojilor de banane
1.Praf de coajă de banană
Coaja de babană se taie în bucățele, se așază cu pulpa în sus pe o tavă și se lasă să se usuce până devin crocante.
Se mărunțesc apoi cu un sucitor sau într-un mojar.
2.Infuzie de coji de banane
Peste 2 coji de banană se toarnă 2 l de apă și se lasă la infuzat timp de 2 zile, după care se strecoară printr-un tifon și se diluează, 1;1, cu apă.
3.Ceai din coji de banane
Coaja de banană se lasă la uscat, la soare. Când devine tare, se mărunțește.
În 200 ml de apă clocotită se infuzează 1 linguriță din produsul obținut, se lasă ceaiul să se răcească după care se alimentează rădăcinile cu el.
În ceea ce privește frunzele orhideelor, acestea se pot șterge cu o bucată de coajă de banană, oferindu-le astfel luciu și substanțe nutritive.
Fertilizare
-orhideele se fertilizează în perioada de creștere atunci când dă o frunză nouă, adăugând îngrășământul la fiecare a doua irigare
-dacă observăm că, după formarea frunzei crește o altă frunză, putem continua fertilizarea
-dacă observăm că creșterea frunzei s-a oprit, nu continuăm fertilizarea
-orhideele se fertilizează și în perioada de înflorire, însă plantele proaspăt cumpărate se exclud
Acestea se fertilizează numai după ce florile cad și trec 3-4 luni
-în perioada de toamnă-iarnă, cât și pe căldura mare de vară, orhideele se fertilizează doar o dată pe lună, cel mult.
-plantele bolnave, slăbite sau cele proaspăt transplantate nu se fertilizează deloc
-orhideele preferă insuficiența de îngrășământ în locul excesului