Nutriția joacă un rol foarte important în sănătatea organismului astfel că este esențial să consumăm alimente de calitate. Iată cum îți poți pe cale naturală arterele.
Suc de rodie
Studiile au demonstrat că sucul de rodie are una dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți, esențiali pentru sănătate. Este chiar un lider și printre produsele benefice precum portocalele, murele și afinele.
Consumat regulat, sucul de rodie curăță arterele, ajută la combaterea colesterolului rău și reduce efectele negative ale aterosclerozei.
Pește gras
Peștele gras este principala sursă de acizi grași omega-3, substanțe nutritive pe care organismul nostru nu le produce și trebuie să le primească din alimente. Acești acizi grași susțin și îmbunătățesc starea sistemului cardiovascular. Incluzând peștele gras în dieta zilnică sau consumându-l de minim 2 ori pe săptămână, vasele de sânge blocate se vor curăța, se va regla nivelul lipidelor din sânge și vei putea preveni întărirea arterelor și venelor. De asemenea, are și efect antiinflamator, deosebit de important mai ales pentru varice.
Se recomandă somonul, tonul, păstrăvul, sardeaua, heringul și macroul.
Varză murată
Varza murată este o sursă naturală de bacterii benefice care au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv și a sănătății inimii. Adăugând-o în dietă, se va îmbunătăți procesul de curățare al organismului, colesterolul va scădea și se vor elimina substanțele toxice acumulate în organism. De asemenea, varza murată întărește sistemul imunitar și previne dezvoltare mai multor boli infecțioase.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline, din clasa extran, oferă acizi grași esențiali care au rolul de a stimula curățarea naturală a arterelor. Consumul acestui ulei în formă brută te scutește de excesul de trigliceride și de colesterol, iar acest lucru reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord.
Antioxidanții conținuți protejează împotriva efectelor distructive ale radicalilor liberi și previn întărirea venelor.
Semințe de susan
Semințele de susan au capacitatea de a proteja inima, de a ajuta în caz de probleme circulatorii și de a preveni dezvoltarea aterosclerozei. Au un conținut bogat de acizi grași, componente antiinflamatorii și antioxidanți care îmbunătățesc starea arterelor.
Roșii
Roșiile conțin licopen, un antioxidant puternic care ajută la reducerea oxidării colesterolului rău depus de pereții arterelor. Sun formă crudă, salată sau sub formă de suc, roșiile vin cu multe proprietăți benefice, însă numărul acestora crește în timpul gătitului.
Făină de ovăz
Fiind bogată în fibre, făina de ovăz îmbunătățește digestia și ajută la conversia colesterolului și a grăsimilor. Adăugat în dieta zilnică sau consumat de minim trei ori pe săptămână, arterele se vor autocurăța și vor elimina orice substanță dăunătoare.
Nucile
Nucile au capacitatea de a preveni înfundarea arterelor și bolile cardiovasculare. Conțin grăsimi mononesaturate precum și acizi grași omega-3 care ajută la prevenirea acumulării colesterol rău în organism.
Se recomandă migdalele, alunele, arahidele, fisticul.
Pepene verde
Pepenele verde are foarte puține calorii și mulți antioxidanți care protejează arterele. Datorită proprietăți diuretice, ajută organismul să facă față proceselor inflamatorii. Mai mult, îmbunătățește circulația sângelui și ajută și la eliminarea substanțelor nocive din sânge.
Datorită conținutului generos de aminoacid citrulină, reglează eficient tensiunea arterială.