Ingrediente necesare:

  • 5 kg gogoșari
  • 5 kg ardei kapia
  • 1 kg ceapă
  • 1 litru bulion
  • 2-3 kg ciuperci
  • 400 ml ulei
  • Foi de dafin, sare și piper

Mod de preparare:

Coacem gogoșarii și ardeii, îi curățăm de pielițe, de semințe și de cotor, apoi îi tocăm cu robotul.

Curățăm și ceapa și o tocăm mărunt cu robotul; ciupercile le spălăm bine, le curățăm și le tăiem în felii potrivite.

Într-o cratiță încăpătoare, călim în ulei ciupercile și ceapa. Când scade apa de pe ciuperci, adăugăm gogoșarii și ardeii tocați, sarea, piperul, bulionul și foile de dafin.

Amestecând continuu, fierbem până scade suficient și până uleiul se ridică la suprafață.

Apoi, transferăm zacusca fierbinte în borcane sterilizate pe care le închidem apoi ermetic cu capace  sterilizate și le învelim cu pături călduroase.

Lăsăm borcanele să se răcească lent, apoi le putem depozita în cămară.

Notă: dacă folosim ciuperci la borcan, nu le mai călim, le adăugăm împreună cu gogoșarii și cu ardeii.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.