Ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 20 g sare
- 40 g zahăr
- 25 ml oțet
- 50 ml ulei
- 10 boabe de piper negru
- 6 boabe de ienibahar
- 10 cuișoare
- 2 foi de dafin
- 4 căței de usturoi
- 6 rondele de morcov
- verdeață/li>
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii cubulețe.
ADVERTISEMENT
2. Îi așezăm într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul, oțetul și amestecăm foarte bine.
3. Sterilizăm borcanele, pe urmă repartizăm verdeața, condimentele și rondele de morcov.
4. Adăugăm dovleceii cu tot cu suc.
5. Adăugăm câte o lingură de ulei și așezăm borcanele într-un vas.
6. Așezăm vasul cu apă și borcane, pe foc mic și sterilizăm viitoarele conserve pe parcursul a 10 minute din momentul clocotirii.
Poftă bună!