Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei
  • 20 g sare
  • 40 g zahăr
  • 25 ml oțet
  • 50 ml ulei
  • 10 boabe de piper negru
  • 6 boabe de ienibahar
  • 10 cuișoare
  • 2 foi de dafin
  • 4 căței de usturoi
  • 6 rondele de morcov
  • verdeață/li>

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii cubulețe.

2. Îi așezăm într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul, oțetul și amestecăm foarte bine.

3. Sterilizăm borcanele, pe urmă repartizăm verdeața, condimentele și rondele de morcov.

4. Adăugăm dovleceii cu tot cu suc.

5. Adăugăm câte o lingură de ulei și așezăm borcanele într-un vas.

6. Așezăm vasul cu apă și borcane, pe foc mic și sterilizăm viitoarele conserve pe parcursul a 10 minute din momentul clocotirii.

Poftă bună!