Rețetă explicată pas cu pas – Gogonele crocante și aromate – Gogonele la borcan (pentru iarnă) – Aveți nevoie de 1 kg gogonele, 3 căței usturoi, oțet, sare, zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg gogonele
- 3 căței usturoi
- 3 ardei iuți
- 6 boabe de piper negru
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță zahăr
- 1 lingură sare
- 1,5 linguri oțet
- Mărar și pătrunjel verde după gust
Mod de preparare:
Spălăm gogonelele și tăiem cu grijă tulpinile. Punem într-un borcan de 1,5 L : piper, dafin, mărar, pătrunjel după care umplem cu gogonele până la jumătate.
Peste gogonele punem un alt strat de verdeață după care umplem borcanul complet cu gogonele. Turnăm apă clocotită în borcan, până sus, și o acoperim cu un capac. Lăsăm deoparte pentru 15 minute după care scurgem apa, punem altă apă clocotită și lăsăm deoparte pentru 20 de minute.
După 20 de minute, scurgem apa într-o cratiță și o aducem până la punctul de fierbere. Între timp, punem sare, zahăr și oțet în borcan.
Turnăm apa fierbinte în borcan, îl închidem ermetic și îl întoarcem cu susul în jos. Îl acoperim cu o pătură și lăsăm să se răcească complet. Ulterior, depozităm în cămară. Gogonelele se păstrează foarte bine toată iarnă dar se pot consuma deja după doar câteva zile.
Savurați cu poftă! Poftă bună!