Datorită unor intervenții televizate în care a atacat cu dovezi clare campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, dr. Pavel Chirilă a fost sfătuit să nu mai fie atât de vehement pe mass-media deoarece deranjează unele interese.
La fel și cu producția de produse bio care deturnează pe producători de la folosirea unor substanțe și aditivi din care unii câștigă sume frumoase. De multe ori conștientizăm chiar pe pielea noastră că suntem martorii unor decizii care vin de sus și care nu ne sunt benefice.
Iată concluziile de la prezentare:
Cancerul este hrănit de modul nostru de viață, anume lipsa de mișcare, ruperea de natură și de ritmurile firești ale organismului (alimentare, asimilare, eliminare, muncă, odihnă și repaus de noapte).
Chiar dacă par mai greu de atins, avem soluții la îndemână: voință și mai multă determinare, o schimbare în atitudine și o răsturnare a „valorilor” actuale.
Mâncăm prea mult și de proastă calitate. Carnea pe care o consumăm este plină de adaosuri nesănătoase. Tindem să consumăm mult prea frecvent carne și organismul nu o mai poate asimila, lucru care duce la cancere de colon sau de tub digestiv.
Puii și celelalte animale crescute cu hormoni sunt o altă cauză de apariție a cancerului. De asemenea, zahărul alb dublu rafinat introduce în organism un stres suplimentar pentru organele care secretă enzime care prelucrează și sunt responsabile cu digerarea a ceea ce am ingerat.
Doctorul recomandă făina integrală în locul făinii albe și spune că nu avem nevoie cu toții de excesul de iod din sare.
Vaccinurile care nu sunt necesare decât în anumite cazuri speciale și nu în programele d masă cum sunt ele prezente acum.
Laptele UHT a cărui proteică este modificată și îndepărtată prin acest procedeu de cea oiriginală. În ceea ce privește iaurturile, acestea nu mai conțin doar bacterii responsabile de alterarea laptelui și transformarea lui în iaurt cu aditivi, lapte praf și alte substanțe potențiatoare de gust și îndulcitoare.
Fierul și medicamentația în exces cu efecte adverse și cu contribuția lor la dezechilibrări majore în organism și chiar cu hrănirea cancerului atunci când este bine asimilat de organism – deci atenție la aportul de fier pe care îl recomandă medicii în cazul anemiilor.
Laptele praf care se dă în alimentația copiilor mici și cărora și se împinge administrarea lui până la vârste înaintate, în detrimentul diversificării alimentare care este împinsă spre mai târziu.
Recomandările domnului doctor Chirilă
-consumați mai puține alimente industrializate și excesiv prelucrate (mâncați mai puțin dar de calitate)
-mai puțină carne: urmăriți piramida alimentației sănătoase care are la bază crudități și legumele și fructele neprocesate termic
-carne mai de calitate: alegeți surse mai sigure și care încă mai cresc puii în bătătură și mai hrănesc animalele în mod tradițional
-miere în loc de zahăr: urmăriți cu atenție etichetele pentru că foarte multe produse conțin zahăr
-mâncare mai puțină, respectarea meselor principale
-masa de seară nu mai târziu de ora 20:00
-culcarea înainte de ora 22:00
-pâine integrală, fără E-uri, pâine de secară
-sarea iodată nu este necesară tuturor astfel că puteți trece la sare neiodată
-încercați să găsiți și să sprijiniți producătorii locali de pe lângă marile orașe
-nu folosiți în exces produsele cosmetice și înlocuiți-le cu cele fără SLS și parabeni