Rețetă rapidă și ușoară, pas cu pas, cu imagini – Tort de casă cu aromă de castane și cremă de frișcă
Ingrediente necesare pentru 5 foi:
- 7 gălbenușuri
- 100 g zahăr pudră
- 2 lingură esență de rom
- 250 g piure de castane
- 8 g zahăr vanilat
- 7 albușuri
- 70 g zahăr tos
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 ml frișcă lichidă
- 20 g gelatina fix
- 50 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- 30 g ciocolată neagră
- 1 linguriță ulei
Mod de preparare:
Mixăm gălbenușurile spumă împreună cu 100 g de zahăr pudră. Încorporăm esența de rom, zahărul vanilat și piureul de castane. Separat, mixăm spumă tare albușurile, încorporând treptat și 70 g de zahăr tos. Peste spumă adăugăm compoziția cu gălbenușuri și piureul de castane și omogenizăm cu grijă, folosind o spatulă.
Tapetăm baza unei tăvi de 22 cm cu hârtie de copt. Transferăm 1/ 5 din compoziție pe hârtia de copt, uniformizăm și coacem timp de 10 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. În total vom coace 5 foi. Lăsăm foile să se răcească complet.
Pentru umplutură, începem să mixăm frișca spumă tare. Mixând continuu, adăugăm treptat zahărul și adăugăm și gelatina pudră.
Îndepărtăm cu mare grijă hârtiile de copt de pe foi. Le umplem cu frișcă. Învelim tortul cu frișca rămasă după care decorăm cu ciocolata topită împreună cu uleiul. Dăm tortul a frigider pentru minim 4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!