Desert fără coacere din pișcoturi, brânză dulce și lapte condensat – Se prepară din 750g brânză de vaci, 100 g ciocolată, 230 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- Un pachet și jumătate pișcoturi
- 230 ml lapte
- 40 g lapte condensat caramelizat
- Pudră de cacao după gust
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 g brânză de vaci, moale
- 1 conservă lapte condensat
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 40 g lapte
- 60 g unt
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pregătim tava și o tapetăm cu hârtie de copt sau cu folie alimentară (inclusiv marginile).
Mixăm bine brânza împreună cu laptele condensat. Amestecăm 40 g lapte condensat caramelizat cu 230 ml lapte încălzit.
Trecem pișcoturile prin acest amestec și punem un rând în tava pregătită.
Întindem un sfert din cremă, pudrăm generos cu cacao și acoperim cu încă un strat de pișcoturi trecute prin amestecul de lapte. Repetăm straturile până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi cel de cremă. Punem desertul la frigider pentru câteva ore.
Pentru glazură, încălzim laptele împreună cu untul. Amestecăm bine, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm glazura peste stratul de cremă și dăm desertul înapoi la frigider pentru 1-2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!