Caisele uscate pot avea efecte benefice asupra inflamației și diabetului și joacă un rol și în tratarea constipației.
Sunt bogate în fibre, vitamina C, fier și potasiu.
Nutrienți / 100 de grame de caise uscate:
· 180 mcg de vitamina A
· 1 mg de vitamina C
· 241 calorii
· 4 g de proteine
· 5 g grăsime
· 1160 mg de potasiu
· 3 g de fibre
· 55 mg de calciu
· 3 mg de fier
· 71 mg fosfor
· 2 mcg de seleniu
· 10 mcg de folat
· 63 g de carbohidrați
· 32 mg de magneziu
Sunt benefice în sarcină, deoarece conțin fier.
Fierul îmbunătățește calitatea sângelui și femeile, mai ales cele însărcinate, au nevoie de mai mult fier în dietă.
Consumul de caise uscate și de suficientă apă pot ameliora problemele digestive precum constipația.
Fierul din caise poate ajuta și în tratarea anemiei.
În anemie, sângele duce lipsă de un aport optim de globule roșii sănătoase, care apare din cauza lipsei de hemoglobină.
Lipsa de hemoglobină apare din cauza deficitului de fier, așadar consumul de alimente cu un conținut ridicat de fier, precum caisele uscate, este cel mai bun mod de a trata anemia, alături de un aport de vitamina C.
Fructele uscate au un indice glicemic scăzut și nu cresc excesiv nivelul glicemiei.
Așadar, și persoanele cu diabet pot consuma caise uscate, însă în cantități moderate.
Zeaxantina și luteina din caisele uscate promovează sănătatea ochilor, funcționând ca niște filtre de lumină, protejând țesuturile oftalmice.
Borul din caisele uscate ajută la îmbunătățirea densității minerale osoase, fiind utilă în caz de osteoporoză sau femeilor aflate la menopauză.
În plus, caisele uscate stimulează și pierderea în greutate, cu condiția consumării moderate.