Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu puțin aluat și multă umplutură – Prăjitură cu mere cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 100 g zahăr tos
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 100 ml lapte
- 20 g unt topit
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 80 g făină
- 4-5 mere
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Punem ouăle și sarea într-un bol și mixăm bine. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm până obținem o consistență spumoasă. Încorporăm laptele, untul topit și coaja de lămâie după care încorporăm și făina cernută.
Curățăm merele și tăiem în felii subțiri. Stropim feliile de mere cu zeamă de lămâie și amestecăm bine. Încorporăm praful de copt și merele în aluatul pregătit anterior.
Tapetăm baza unei tăvi de 18 cm cu hârtie de copt. Ungem marginile cu unt și tapetăm cu făină. Transferăm compoziția în tavă și coacem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40-50 minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească după care o putem scoate din tavă. Opțional, o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!