Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pâine coaptă în tigaie – Nu trebuie să aprinzi cuptorul pentru această rețetă
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe zahăr
- 200-220 ml apă
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm drojdia, sarea, zahărul și amestecăm. Adăugând apa, frământăm un aluat omogen, moale și nelipicios.
Transferăm aluatul într-un bol. Îl ungem cu un pic de ulei, acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm la dospit, la loc cald, pentru 1 oră.
După 1 oră, transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl frământăm. Ungem cu ulei o tigaie și punem aluatul în ea. Acoperim tigaia cu capac și lăsăm aluatul la dospit pentru încă 30 de minute.
Ulterior, ungem o altă tigaie cu un pic de unt și transferăm aluatul în ea. Punem pe foc mic, și coacem pâinea sub capac până se rumenește frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!