Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de ciocolată simplu și delicios, cu adevărat delicios – Tort de casă cu cacao și spumă de ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 1 ou
- 60 g zahăr pudră
- 55 g unt topit
- 60 ml lapte
- 70 g făină
- 15 g pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru stratul cu cacao:
- 70 g zahăr pudră
- 55 g făină
- 10 g pudră de cacao
- 1 praf de sare
- 70 g migdale măcinate
- 70 g unt moale
Ingrediente necesare pentru glazura de ciocolată:
- 150 g ciocolată neagră
- 200 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru spuma de ciocolată:
- 4 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 125 ml frișcă lichidă 30%
- 125 ml lapte
- 3 foi gelatină
- 100 g ciocolată cu lapte
- 250 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru decor:
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm oul împreună cu zahărul pudră. Adăugăm untul topit, laptele și omogenizăm. Separat, amestecăm făina cu pudra de cacao. Cernem totul în compoziția cu ouă și mixăm până la omogenizare. Transferăm compoziția într-o tavă de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 18-20 de minute.
Pentru stratul cu cacao, amestecăm migdalele cu praful de sare, zahărul pudră, făina, pudra de cacao și untul moale. Frământăm cu mâna până obținem un aluat moale. Transferăm într-o tavă unsă cu unt, formând un strat uniform. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 20-25 minute. După coacere, lăsăm să se răcească în tavă.
Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă. Amestecăm până la omogenizare. Lăsăm să se răcorească până la temperatura camerei.
Pentru spuma de ciocolată, punem foile de gelatina în apă rece. Separat, punem gălbenușurile într-un bol. Adăugăm zahărul tos și mixăm spumă. Într-un vas, încălzim frișca lichidă și laptele după care adăugăm spuma de gălbenușuri și amestecăm până compoziția se îngroașă. Avem grijă să nu fierbem compoziția. După ce se îngroașă, o luăm de pe foc, adăugăm gelatina stoarsă bine și omogenizăm. Trecem crema printr-o strecurătoare măruntă, după care încorporăm în ea ciocolata cu lapte. Ulterior, punem crema de ciocolată și glazura de ciocolată la frigider pentru 1 oră.
Mixăm spumă frișca lichidă. Adăugăm în ea crema de ciocolată și omogenizăm.
Asamblare: peste stratul cu cacao din tavă turnăm glazura de ciocolată. Acoperim cu blatul rece peste care întindem spuma de ciocolată. Dăm tortul la frigider peste noapte. A doua zi, îndepărtăm inelul tăvii și decorăm cu ciocolată albă rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!