Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă fină și cremoasă, absolut delicioasă – Ruladă de bezea
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 albușuri (130g)
- 180 g zahăr vanilat
- 10 g amidon
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1 praf acid citric (sau 1 linguriță zeamă de lămâie)
- 60 g ciocolată
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 1 lingură zahăr pudră
- 350 g smântână (sau 200 g frișcă)
- Fructe
Mod de preparare:
Punem albușurile, sarea și acidul citric într-un bol. Mixăm timp de 1 minut. Adăugăm zahărul vanilat și, mixând continuu, încorporăm treptat zahărul, în porții mici. Mixăm timp de 12 minute aproximativ, până obținem o spumă fermă, fină.
Încorporăm amidonul după care adăugăm ciocolata rasă și omogenizăm ușor, folosind telul.
Transferăm spuma pe o tavă de 30×40 cm, tapetată cu hârtie de copt. uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 20 de minute.
După coacere răsturnăm cu grijă blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt.
Pentru umplutură, mixăm smântână împreună cu zahăr pudră și zahăr vanilat.
Întindem umplutura pe blat, adăugăm bucățele de fructe deasupra și rulăm cu ajutorul hârtiei. Învelim rulada în hârtie și dăm la frigider pentru 1 oră.
Ulterior, decorăm după gust, porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!