Proprietățile ouălor de găină au fost, în mod repetat, puse la îndoială. Oamenii au defăimat acest produs, care s-a dovedit a fi unic în compoziția sa, în diferite moduri.
Îți prezentăm 9 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă începi să mânânci 2 ouă pe zi:
1. Creierul tău este protejat de colină
Fosfolipidele, care asigură comunicarea normală a celulelor creierului, se găsesc în colină. S-a demonstrat clinic că această vitamină este cel mai important material de construcție al creierului.
Dacă mâncați 2 ouă pe zi, corpul dumneavoastră primește suficient din acest nutrient. Deficiența colinei duce la scăderea memoriei.
2. Vederea este păstrată datorită luteinei
Noi cercetări arată că ouăle de găină sunt bogate în luteină. Această substanță este responsabilă pentru o vedere clară și ascuțită.
Prin deficiența sa, se acumulează schimbări distrugătoare ale țesuturilor oculare și se deteriorează ireversibil.
3. Vitamina D ajută la absorbția calciului
Dacă oferiți unei persoane alegerea între a bea o lingură de ulei de pește sau de a mânca un ou fiert, majoritatea va prefera oul. Mai ales dacă descoperă faptul că conținutul de vitamina D este același în ambele cazuri.
Oamenii de știință au descoperit o modalitate de a crește cantitatea de conținut de vitamina D în ouă, prin oferirea suplimentelor speciale păsărilor. Vitamina D ajută calciul să se absoarbă mai bine și să vă întărească oasele și dinții.
4. Complexul Vitamina B protejează pielea, părul și ficatul
Biotina, vitamina B12 și proteinele nutritive digestibile contribuie la întărirea părului și a pielii. Fosfolipidele conținute în ouăle de găină ajută la eliminarea toxinelor din ficat.
5. Riscul bolilor cardiovasculare este redus
În ciuda opiniilor precedente, noi cercetări au arătat că colesterolul din ouă este echilibrat cu fosfatide, deci nu dăunează sănătății noastre.
De asemenea, inhibă producția de colesterol a organismului. Ouăle conțin acizi omega-3 care reduc nivelurile de trigliceride, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare.
6. Începeți să slăbiți
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că, dacă combinați o dietă cu conținut scăzut de calorii cu consumul de ouă de găină la micul dejun, veți pierde în greutate de două ori mai repede. Un astfel de mic dejun vă satură mult timp, permițându-vă să reduceți cantitatea de alimente consumate într-o zi.
7. Reduce riscul de cancer
Colina, care este atât de necesară pentru creier, reduce, de asemenea, riscul de cancer. Conform rezultatelor unui studiu, pentru femeile a căror dietă zilnică în adolescență a inclus ouă, riscul de a dezvolta cancer de sân a scăzut cu 18%.
8. Sunt utile în planificarea copiilor
Vitaminele B, de asemenea, iau parte la formarea hormonilor sexuali. Vitamina B9 are un alt nume: acid folic. Cu ajutorul acestuia se formează celulele roșii și tubul neural al fătului, iar riscul de întârziere mentală a copilului este redus.
De aceea vitamina B9 este atât de necesară pentru femei în timpul planificării sarcinii. 1 ou de găină conține 7,0 mcg de vitamină.
9. Procesul de îmbătrânire încetinește
Acest lucru este evident din cercetările efectuate de oamenii de știință olandezi. La 87% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, petele de vârstă au dispărut și pielea a fost ridicată. La bărbați, ridurile din jurul ochilor se încleștau.