Rețetă simplă și rapidă, explicată – Tort de casă (cu ciocolată, zmeură și cremă fină) – Tort fin și aromat
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 250 g făină
- 60 g pudră de cacao
- 200 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- Jumătate linguriță sare
- 120 ml ulei
- 200 ml apă fierbinte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 praf de sare
- 250 g lapte condensat
- 400 g smântână
- 500 g mascarpone (sau cremă de brânză)
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 6 g gelatină
- 60 ml apă
- 80 g zahăr
- 400 g zmeură
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm făina cu praful de copt și bicarbonatul. Cernem într-un bol, adăugăm sare, zahăr, zahăr vanilat și amestecăm din nou. Adăugăm ouăle, uleiul și omogenizăm.
Amestecăm pudra de cacao cu apa fierbinte și turnăm peste aluat. Omogenizăm cu telul după care turnăm compoziția într-o tavă de 22 cm tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu folie de aluminiu și înțepăm folia din loc în loc cu furculița.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute după care îndepărtăm folia și mai lăsăm blatul la cuptor pentru încă 50 de minute, la 170 de grade. Lăsăm blatul să se răcească.
Uniformizăm suprafața blatului și tăiem în 3. Firimiturile tăiate le păstrăm pentru decor.
Pentru umplutură, punem gelatina în apă rece până se umflă. Punem zmeura și zahărul într-o cratiță, aducem la fierbere. Fierbem timp de 1 minut, luăm de pe foc și trecem printr-o sită fină.
Încălzim gelatina cu grijă să nu o fierbem după care o turnăm în piureul de zmeură și omogenizăm. Lăsăm compoziția să ajungă la temperatura camerei după care o dăm la frigider ca să se întărească un pic.
Pentru cremă, punem mascarpone într-un bol. Adăugăm un praf de sare, laptele condensat și omogenizăm. Adăugăm smântâna în două tranșe, mixând până la omogenizare după fiecare. Punem deoparte câteva linguri de cremă pentru decor.
Scoatem compoziția de zmeură din frigider, amestecăm cu telul și transferăm într-un poș. Împărțim crema în două și transferăm o parte într-un alt poș.
Asamblare: blat, 2 linguri cremă, un strat de cremă din poș, un strat de zmeură. Repetăm straturile. Ultimul strat va fi unul de cremă pe care o întindem cu lingura deasupra ultimului blat.
Dăm tortul la frigider peste noapte. A doua zi îndepărtăm forma de copt și decorăm: cu crema rămasă, firimiturile rămase, zmeură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!