Se prepară ușor, din ingrediente disponibile – Chifteluțe delicioase și suculente
Ingrediente necesare pentru 10 chifteluțe:
- 500 g carne tocată
- 200 g cartofi
- 100 g ceapă
- 2-3 căței usturoi
- 80 g pâine
- 150 ml lapte
- 1-2 linguri smântână fermentată
- 50 g unt
- Jumătate linguriță sare
- Piper după gust
Mod de preparare:
Rupem pâinea în bucățele, punem într-un bol, adăugăm laptele și lăsăm deoparte până pâinea absoarbe laptele. Ulterior, transferăm totul în vasul blenderului și pasăm bine.
Punem bucățile de ceapă și de usturoi în vasul blenderului și pasăm până obținem un piure. Dăm cartofii cruzi prin răzătoarea mică.
Punem carnea într-un bol încăpător. Adăugăm cartofii, pâinea pasată, piureul de ceapă și usturoi, sarea, piperul și amestecăm foarte, foarte bine. Încorporăm și smântâna și frământăm bine compoziția, bătând-o de pereții bolului. Modelăm chifteluțele și le punem într-o tavă unsă cu ulei.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15 minute. Scoatem tava din cuptor și ungem chifteluțele cu unt. Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 15-20 de minute.
După coacere, le ungem din nou, de data asta cu untul topit din tavă. Servim chifteluțele cu garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!