Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pulpe de pui cu sos gustos, mozzarella și porumb – Pulpe de pui în stil Coreean
Ingrediente necesare:
- 1 kg (aproximativ 11 bucăți) pulpe pui fără os
- 10 g zahăr
- 10 g pudră de curry
- 20 g usturoi pisat
- 6 g sare
- 1 linguriță pudră de ghimbir
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță oregano
- 350 ml lapte
Ingrediente necesare pentru sos:
- 7 g praf de chili
- 7 g sos de soia
- 7 g vin
- 22 g miere
- 5 g zahăr
- 12 g ketchup
- 1 praf ghimbir
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 20 g apă cu usturoi
Ingrediente necesare pentru apa cu usturoi:
- 20 g usturoi pisat
- 30 g apă
Alte ingrediente necesare:
- 210 g mozzarella
- 80 g porumb dulce
Mod de preparare:
Curățăm pulpele de grăsime și tăiem în 3-4 bucăți. Condimentăm cu sare, zahăr, praf de curry și de ghimbir, usturoi pisat, piper, oregano și turnăm laptele deasupra. Amestecăm totul foarte, foarte bine și lăsăm carnea la marinat timp de 12 ore, la frigider.
Pentru apa cu usturoi, amestecăm cele două ingrediente necesare. Vom folosi doar apa aromată, în care adăugăm praful de chili, sosul de soia, ketchup, zahăr, vinul alb, pudra de ghimbir, mierea și omogenizăm foarte bine.
Turnăm sosul într-o tigaie. Punem tigaia pe foc mic și fierbem sosul timp de 30 de secunde din momentul în care dă în clocot. Luăm tigaia de pe foc și încorporăm piperul negru măcinat. Turnăm sosul astfel obținut într-un bol mic.
După cele 12 ore, scoatem carnea din frigider și o punem într-o strecurătoare măruntă (nu o clătim cu apă). Scurgem bine lichidul după care transferăm carnea pe un grătar (cu pielea în sus) pe care l-am pus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25 de minute aproximativ. Întoarcem bucățile de carne și le dăm înapoi la cuptor pentru încă 10 minute. Le transferăm într-o tavă și le ungem pe ambele părți cu sosul pregătit anterior.
Punem mozzarella rasă într-o tigaie de 20 cm. Presărăm porumbul deasupra și punem și bucățile de carne. Punem tigaia pe foc mic până mozzarella se topește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!