Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pâine de casă (Franzelă) fragedă și pufoasă – Aveți nevoie de 600g făină, 340 ml apă, 30 ml ulei, 5g sare și 10g drojdie uscată
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 340 ml apă caldă
- 10 g drojdie uscată
- 30 ml ulei
- 5 g sare
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Facem o adâncitură la mijloc unde punem apa, drojdia, uleiul și sarea. Începem să amestecăm cu spatula după care frământăm până obținem un aluat omogen și nelipicios. Formăm o bilă pe care o punem într-un bol uns cu ulei. Ungem și aluatul cu un pic de ulei, acoperim bolul cu folie și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, pentru 1 oră.
Tragem marginile aluatul spre mijloc și îl scoatem pe suprafața de lucru. Îl frământăm ușor, formând un sul pe care îl tăiem în 3 bucăți. Luăm prima bucată și întindem cu mâna într-un dreptunghi. Rulăm și punem ruloul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel și cu aluatul rămas după care aplatizăm ușor rulourile, cu mâna. Lăsăm la dospit, la loc cald, pentru încă 20 de minute, sub un prosop curat de bucătărie.
Crestăm pâinicile, le ungem cu apă, presărăm un pic de făină pe ele și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!