Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Chifle moi și pufoase (cu sos de brânză Brie și usturoi) – Rețetă inedită – Pâinici de casă cu lapte
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 220 g făină
- 140 ml lapte cald
- 20 g zahăr
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe drojdie instant
- 20 g unt moale, la temperatura camerei
Ingrediente necesare pentru sos:
- 125 g brânză Brie
- 1 lingură mozzarella rasă
- Jumătate lingură miere
- Jumătate lingură usturoi pisat
- Pătrunjel verde tocat mărunt
Alte ingrediente necesare:
- Lapte cald
- 10 g unt topit
Mod de preparare:
Pentru aluat, turnăm laptele într-un vas. Adăugăm drojdia, zahărul și amestecăm până drojdia se dizolvă complet. Adăugăm făina cernută, sarea și începem să amestecăm cu spatula. Când aluatul începe să se omogenizeze, frământăm cu mâna și încorporăm și untul.
Ungem un bol curat cu un pic de ulei și transferăm aluatul în el. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, până își dublează volumul de 2-3 ori.
Scoatem brânza din ambalaj și tăiem partea superioară. Scoatem miezul, lăsând o margine de aproximativ 7 mm. Punem 1 lingură de brânză într-un bol mai mic, adăugăm usturoiul, mozzarella, mierea și amestecăm bine.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl frământăm un pic ca să iasă aerul din el. Formăm un baton și tăiem o bucată din el. întindem în formă rotundă, la o grosime de 2 mm. Punem aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și punem brânza la mijloc.
Tăiem batonul în două, le lung, după care tăiem în 14-15 bucățele egale. Formăm mici biluțe pe care le așezăm în jurul brânzei. Acoperim cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm biluțele la dospit, la temperatura camerei, pentru 30 de minute.
Ulterior, punem sosul în coșulețul de brânză și acoperim cu capacul tăiat anterior. Ungem aluatul cu lapte cald și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
După coacere, ungem cu unt topit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!