Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Pește (Hering) la borcan – Conservă de pește făcută în casă, mai gustoasă și mai sănătoasă
Ingrediente necesare:
- Hering
Ingrediente necesare pentru fiecare borcan de 500 ml:
- 1 linguriță rasă sare grunjoasă și neiodată
- 5-6 boabe de piper negru
- 2 linguri apă – doar în cazul în care peștii au fost decongelați
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Spălăm foarte bine peștii, îndepărtăm capetele și măruntaiele.
Punem în borcanele sterilizate și uscate: boabe de piper și câte o jumătate de linguriță de sare. Așezăm peștii în borcane, cât mai compact, lăsând 1 cm liber la suprafață.
În fiecare borcan adăugăm câte o jumătate de sare, uleiul și, după caz, apa. Închidem borcanele ermetic, cu capace sterilizate. Le transferăm într-o cratiță adâncă, la baza căreia am pus un prosop curat. Acoperim borcanele cu apă rece.
Punem cratița pe foc și din momentul în care apa din cratiță dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 5 ore, pe foc mic. Dacă este necesar, completăm apa din cratiță: borcanele trebuie să fie mereu acoperite cu apă.
După sterilizare, oprim focul și lăsăm conservele să se răcească în apă. Ulterior, le scoatem din apă și verificăm capacele, să nu fie bombate. Depozităm într-un loc răcoros.
Savurați cu poftă! Poftă bună!