Rețetă cu imagini – Pui crocant și suculent, un adevărat deliciu – Pui întreg la cuptor – Rețetă pas cu pas
Ingrediente necesare:
- Pui întreg (2 kg)
- 1 lămâie
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță usturoi granulat
- Ulei de măsline
- Rozmarin
- 1 lingură miere
- 2 lingurițe boia de ardei dulce
- 25 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Curățăm puiul, în ștergem cu prosoape absorbante.
Amestecăm zeama de la 1 lămâie cu sare, piper, usturoi granulat, 25 ml ulei de măsline și rozmarin mărunțit. Punem puiul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și punem coaja de lămâie în el.
Îl ungem bine cu amestecul de zeamă de lămâie și condimente (pe ambele părți și în interior). Presărăm 1 linguriță de piper și de sare deasupra și masăm bine. Dăm la frigider pentru 1 oră.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 1 oră și 30 de minute. Amestecăm mierea cu 2 lingurițe de boia și 1 linguriță de ulei de măsline. Scoatem puiul din cuptor, îl ungem cu amestecul de miere și îl dăm înapoi la cuptor pentru încă 10-15 minute, de data asta la 200 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!