Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cartofi la tavă, la cuptor (cu smântână, cașcaval, ceapă și condimente) – Rețetă deosebit de gustoasă, rapidă și sățioasă
Ingrediente necesare:
- 3-5 cartofi
- 1 ceapă roșie
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 lingură usturoi granulat
- Jumătate linguriță piper
- 1 linguriță oregano
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare
- 2 ouă
- 200 ml smântână de gătit
- Cașcaval ras – opțional
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și îi tăiem rondele. Curățăm și tocăm mărunt ceapa. Punem cartofii într-un bol mare. Adăugăm ceapa, condimentele, uleiul de măsline și amestecăm bine cu mâinile.
Transferăm cartofii într-o tavă și turnăm peste ei amestecul de condimente rămas în bol. Punem smântâna într-un bol, adăugăm ouăle și amestecăm bine cu furculița. Adăugăm și sare, piper și, opțional, un pic de nucșoară.
Turnăm amestecul peste cartofi și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 45-50 minute, până cartofii capătă o culoare aurie. Presărăm cașcaval ras deasupra cartofilor și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 5-10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!