Rețetă cu imagini, pas cu pas – Vinete gustoase și savuroase (umplute cu ceapă, cartofi și mozzarella) – Rețetă simplă și rapidă
Ingrediente necesare:
- 4 vinete (în total 1 kg)
- Ulei de măsline
- Sare, piper, oregano
- 750 g cartofi
- 1 ceapă albă mare
- 125 g mozzarella
- 25 g ulei de măsline
- 2 linguri cașcaval ras (sau parmezan ras)
Mod de preparare:
Curățăm parțial vinetele de coajă, le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei și le condimentăm cu sare. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Fierbem cuburile de cartofi în apă sărată după care scurgem apa. Tocăm ceapa semiluni și călim timp de 5 minute într-o tigaie cu ulei încins.
Zdrobim cartofii, adăugăm ceapa călită, pătrunjelul tocat mărunt, piper, oregano, cubulețele de mozzarella, cașcavalul ras și amestecăm foarte bine.
Scoatem tava de la cuptor și umplem vinetele cu amestecul pregătit. Presărăm deasupra un pic de cașcaval dat pe răzătoarea mică și dăm tava înapoi la cuptor pentru 15 minute, tot la 200 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!