Rețetă cu imagini, pas cu pas – Slănină de casă fragedă și gustoasă, atât de fragedă încât se topește în gură – Pofta inimii, rețetă cu imagini
Ingrediente necesare:
- 1 kg slănină sau piept de porc
- 1 linguriță cimbru uscat
- 2 linguri cu vârf sare grunjoasă
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 4 căței de usturoi
Mod de preparare:
Spălăm slănina după care o uscăm cu prosoape de hârtie. După caz, curățăm bine șoriciul de pe ea. Într-un bol mai mic amestecăm condimentele: sarea, piperul, boiaua, cimbrul și usturoiul tocat cât mai mărunt. Răspândim amestecul de condimente pe suprafața cărnii și o frecăm bine cu mâinile, acoperind toate părțile cu acesta.
Presărăm amestecul rămas de condimente pe o bucată de hârtie de copt și așezăm slănina pe ele cu șoriciul în jos. Învelim slănina în hârtia de copt, o punem pe un tocător și o lăsăm deoparte, la temperatura camerei, pentru 24 de ore.
După 24 de ore scoatem slănina din hârtia de copt și o învelim în altă bucată de hârtie de copt. O dăm la frigider pentru 7-10 zile, întorcând-o de pe o parte pe cealaltă o dată pe zi. Ulterior, scoatem slănina din hârtia de copt și îndepărtăm excesul de condimente de șoriciul ei, folosind un cuțit.
Tăiem în feliuțe și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!