Ingrediente:
- 2 kg roșii
- 50 g rădăcină de hrean
- 2 frunze mărar
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură muștar
- 2-3 mere
- 1 l apă
- frunze de cireș
- 2 linguri sare
- 150 g zahăr
Mod de preparare:
1. Punem un vas cu apă la fiert. Când apa a început să clocotească, clătim borcanele și le ținem puțin deasupra vasului, în aburi. Pe urmă, sterilizăm capacele în apa fierbinte.
2. Spălăm roșiile.
3. Tăiem cățeii de usturoi, felii subțiri. Mărunțim rădăcinile de hrean.
4. Tăiem o ceapă în 2 jumătăți.
5. Tăiem merele cubulețe mici.
6. Pe fundul fiecărui borcan, trebuie să repartizăm condimentele și roșiile.
7. Pentru marinadă, punem un vas cu apă la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm mărarul, frunzele de cireș, sarea și zahărul.
8. După ce marinada s-a răcit, o turnăm peste roșiile din borcane. Le acoperim cu capace și le lăsăm 15 minute.
9. După acest interval de timp, scurgem marinada din borcane și o punem la fiert. Pe urmă, o repartizăm la loc în borcane iar la final adăugăm muștarul.
10. Închidem borcanele ermetic și lăsăm roșiile la marinat.
Poftă mare!