Prăjitură moale și cremoasă, cu frișcă și cacao – Se prepară din 250g făină, 200g unt, 300 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 1 ou
- 250 g zahăr tos
- 50 g unt moale
- 250 ml lapte
- 3-4 linguri pudră de cacao
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml lapte
- 3 linguri făină
- 150 g zahăr pudră
- 150 g unt
- 3-4 linguri pudră de cacao
- 2-3 linguri esență de rom
- 3 gălbenușuri
Alte ingrediente necesare:
- 300 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm făina cu pudra de cacao și cu praful de copt. Cernem amestecul într-un bol, adăugăm oul, laptele amestecat cu zahărul și untul.
Omogenizăm, transferăm într-o tavă de 23*28 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute. Lăsăm blatul să se răcească după care îl tăiem în două.
Pentru cremă, fierbem laptele împreună cu făina până obținem o cremă densă. Încorporăm gălbenușurile, luăm de pe foc și încorporăm și untul în crema fierbinte. Adăugăm și zahărul pudră, esența și pudra de cacao și omogenizăm. Împărțim crema astfel obținută în două părți egale.
Întindem o parte peste primul blat. Acoperim cu al doilea blat peste care întindem crema rămasă. Mixăm spumă tare frișca lichidă împreună cu întăritorul și întindem peste cremă. Decorăm cu pudră de cacao sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!