Prăjitură extra cremoasă, cu piure de căpșuni – Se prepară din 500g căpșuni, 100g zahăr pudră, 300 ml frișcă lichidă, 500g cremă de brânză și…
Ingrediente necesare:
- Aproximativ 500 g aluat foietaj
- 500 g cremă de brânză
- 300 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic gelatină pudră
Ingrediente necesare pentru piure:
- 500 g căpșuni
- 100 g zahăr tos
- 1 plic gelatină pudră
Mod de preparare:
Pregătim o tavă de 20*30 cm.
Înțepăm din loc în loc foile de aluat, le punem pe dosul tăvii și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade până devin aurii.
Punem la fiert căpșunile spălate, împreună cu zahărul, până încep să se înmoaie. Lăsăm să se răcorească.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj după care o încorporăm în piureul fierbinte.
Mixăm crema de brânză cu zahărul și cu frișca bătută după care încorporăm și gelatina pregătită conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Întindem crema peste prima foaie de aluat. Realizăm adâncituri din loc în loc în cremă și turnăm peste ea piureul de căpșuni.
Acoperim totul cu foaia rămasă și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!