Ruladă Aperitiv, ideală pentru masa de Sărbători – Ruladă din cartofi, cu umplutură de șuncă și cașcaval – Rețetă simplă și gustoasă, ușor de pregătit
Ingrediente necesare:
- 550 g cartofi curățați de coajă
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 100 g cașcaval ras
- 4 felii șuncă
- 6 felii subțiri cașcaval
Mod de preparare:
Dăm cartofii prin răzătoarea mare și tocăm ceapa bucățele mici. Punem aceste două ingrediente într-un bol, adăugăm cașcavalul ras și amestecăm.
Spargem ouăle într-un alt bol, adăugăm sare și piper și omogenizăm. Turnăm ouăle peste cartofi și omogenizăm bine. Transferăm compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute.
Scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcorească timp de 5 minute după care așezăm pe suprafața lui feliile de șuncă și feliile de cașcaval. Rulăm, cu tot cu hârtia de copt după care derulăm și rulăm din nou, îndepărtând hârtia de copt. Dăm rulada înapoi la cuptor pentru încă 10 minute ca să se topească cașcavalul din interior.
Savurați cu poftă! Poftă bună!