Tort Snickers – Se prepară din 60g făină, 80g unt, 2 ouă, 950 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare pentru blat (tavă de tort de 22 cm):
- 75 g ciocolată
- 80 g unt
- 165 g zahăr
- 2 ouă
- 60 g făină
- 20 g pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru spuma cu unt de arahide:
- 180 g unt de arahide, îndulcit și 100 ml frișcă lichidă
- 300 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr
- 7 g gelatina și 50 ml apă
Ingrediente necesare pentru caramel:
- 200 g zahăr
- 150 ml frișcă lichidă
- 50 g alune
Ingrediente necesare pentru spuma de ciocolată:
- 150 g ciocolată cu lapte și 100 ml frișcă lichidă
- 300 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr
- 7 g gelatină și 50 ml apă
Mod de preparare:
Pentru blat, topim ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare. Separat, mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o compoziție deschisă la culoare. Adăugăm făina, pudra de cacao și omogenizăm. La final încorporăm și ciocolata topită.
Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 20 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După coacere, scoatem blatul din tavă. După ce se răcește, îndepărtăm hârtia de copt și punem blatul înapoi în tavă.
Pentru spuma cu unt de arahide, punem untul într-un bol și turnăm peste el frișca fierbinte. Amestecăm până la omogenizare. Separat, mixăm frișca spumă tare și o încorporăm în compoziți cu untul de arahide.
Topim gelatina în apa fierbinte, adăugăm câteva linguri de cremă, omogenizăm și turnăm înapoi în cremă. Amestecăm bine și transferăm spuma peste blatul din tavă. Dăm tava la frigider pentru 1,5-2 ore.
Pentru caramel, începem prin a carameliza zahărul, pe foc mediu spre mic. Adăugăm frișca fierbinte și fierbem totul împreună până bucățelele întărite de caramel se dizolvă complet. Adăugăm alunele și turnăm caramelul peste stratul de spumă din tavă. Dăm tava înapoi la frigider până pregătim spuma de ciocolată.
Pentru spuma de ciocolată, amestecăm bucățelele de ciocolată și frișca fierbinte, până la omogenizare. Separat, mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul. Omogenizăm cele două compoziții.
Topim gelatina în apa fierbinte, adăugăm în ea câteva linguri de cremă. Amestecăm și turnăm înapoi în cremă. Omogenizăm și transferăm spuma peste stratul de caramel din tavă.
Dăm tortul la frigider peste noapte iar a doua zi îl decorăm după gust, de exemplu cu alune tocate grosier.
Savurați cu poftă! Poftă bună!