Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă fragedă și aromată – Prăjitură la tavă cu vișine – Prăjitură moale, sfărâmicioasă și delicioasă (cu vișine și nucă)
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 200-250 g zahăr tos
- 180 g unt
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Alte ingrediente necesare:
- 500 g vișine
- 100-150 g nucă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Unt și 2 linguri de făină pentru a unge și tapeta tava
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm spumă tare albușurile. Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul tos, timp de 4-5 minute la viteză maximă, până obținem o compoziție cremoasă și densă. Adăugăm untul moale și omogenizăm.
Amestecăm făina cernută cu sarea și cu praful de copt după care încorporăm acest amestec în compoziția de gălbenușuri. Omogenizăm iar la final încorporăm și spuma de albușuri.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 30*25 cm. Transferăm compoziția în tavă și uniformizăm.
Spălăm și curățăm vișinele după care le presărăm deasupra aluatului din tavă. Presărăm deasupra zahărul vanilat și nuca tocată grosier.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 15 minute. Ulterior, reducem temperatura la 175 de grade și mai lăsăm prăjitura la cuptor pentru încă 35 de minute. După coacere, o lăsăm să se răcească în tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!