Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ruladă de casă fragedă și aromată (cu blat din biscuiți și umplutură de cocos) – Se prepară din 200g biscuiți, 230g zahăr pudră, 140g fulgi de cocos, 2 linguri pudră de cacao și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g biscuiți măcinați
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri pudră de cacao
- 50 ml esență de rom
- 50 ml cafea tare
- 50 ml apă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 80 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 80 g fulgi de cocos
Alte ingrediente necesare:
- 50-60 g fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu pudra de cacao și cu zahărul pudră. Adăugăm și ingredientele lichide și omogenizăm. Punem compoziția deoparte, dar doar cât pregătim umplutura.
Pentru umplutură, mixăm un pic untul moale. Adăugăm zahărul pudră și mixăm până obținem o consistență spumoasă. Încorporăm și fulgii de cocos.
Transferăm compoziția de biscuiți pe un prosop curat de bucătărie (ud). Aplatizăm cât putem, cu mâinile ude după care acoperim cu o bucată de hârtie de copt și întindem cu sucitorul până obținem un blat de 30*20 cm.
Peste blat întindem umplutura de cocos și rulăm, ajutându-ne de prosopul de bucătărie. Dăm rulada prin fulgi de cocos după care o dăm la frigider pentru minim 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!