No menu items!
More

    Pufoasă și delicioasă – Prăjitură din 3 foi fragede și cremă de lapte + vanilie

    Este una dintre prajiturile mele preferate…

    Ingrediente pentru foile din blat:

    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri de faina
    • 3 linguri de nuca macinata

    Albusurile se bat bine bine, pana se fac spuma tare, si pana spuma face moturi… Se adauga treptat zaharul, amestecand bine in continuare…

    Daca nu sunt batute bine albusurile, cu siguranta nu vor iesi bine foile…

    Se incorporeaza apoi galbenusurile…

    Se adauga faina si nuca, amestecand usor cu o lingura…

    Se unge dosul unei tavi cu ulei si se tapeteaza cu faina… Se poate pune si hartie de copt, dar eu prefer faina… Se imparte compozitia pentru blat in 3 parti egale: se intinde o parte pe tava si se da la cuptor in jur de 15 minute; dupa ce se scoate din cuptor, se trece usor pe sub foaie cu un cutit, ca sa se desprinda bine…

    Se coc la fel si celelalte doua foi…

    Ingrediente pentru crema:

    • 500 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 4 linguri de faina
    • 150 g zahar
    • vanilie

    Din lapte, se opreste un pahar. Restul, se pune pe foc intr-o cratita, cu jumatate din zahar si vanilia…

    Galbenusurile se amesteca cu jumatatea de zahar ramasa, cu faina si cu laptele din pahar…

    Cand laptele din cratita incepe sa fiarba, se incorporeaza amestecul de galbenusuri si se amesteca bine, pana se ingroasa ca o budinca…

    Se da deoparte, se acopera cu folie si se lasa pana se raceste…

    Se spumeaza bine margarina, la temperatura camerei, si se amesteca cu crema rece…

    Se caramelizeaza 10 linguri de zahar si se intind peste cele 3 foi… Daca puteti, intindeti cu cutitul, cu grija, iar daca nu, lasati sa curga din lingura firisoare subtiri de caramel (peste foaie)…

    Se imparte crema in 3 si se pune intre cele doua foi si deasupra…

    Se bat spuma cele 4 albusuri ramase, se adauga 8 linguri de zahar, apoi se continua baterea pe baie de abur (bain-marie), pana se topeste bine zaharul… Se adauga deasupra prajiturii si se rade ciocolata (puteti orna si altfel…)

    Se poate face crema si din budinca de vanilie, iar deasupra se poate pune un strat de frisca…

    Se taie a doua zi, cand caramelul se topeste de la crema…

    Sa o savurati cu drag! Pofta buna!

    Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.

    Must read

    You might also likeRELATED
    Recommended to you