Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chec de casă „12 linguri” – Rețetă italiană – Chec de casă moale și pufos, fraged și delicios
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 12 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 12 linguri făină
- 10 g praf de copt
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul, sarea și mixăm foarte bine, până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm și uleiul, laptele, zeama și coaja de lămâie și omogenizăm.
La final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Tapetăm o tavă rotundă (20 cm diametru) cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava de masă de câteva ori pentru a elimina bulele de aer.
Coacem checul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35 de minute. După ce se răcorește, îl putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!