Ingrediente necesare:
350 g făină
125 g zahăr pudră
150 g unt, la temperatura camerei
1 plic zahăr vanilat
1 fiolă esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
1 ou
1 borcan gem de prune sau gemul preferat
150 g miez de nucă măcinat
100 g zahăr pudră, deasupra
Mod de preparare:
Mixăm untul cu zahărul până obținem o textură spumoasă, apoi adăugăm oul, vanilia, zahărul vanilat și mixăm iar.
Cernem și făina amestecată cu praful de copt în compoziție, apoi frământăm până obținem un aluat omogen și nelipicios.
Separat, amestecăm miezul de nucă cu gemul.
Pregătim capacul unui storcător de citrice, punând folie alimentară înăuntru.
Împărțim aluatul în 16 bucăți egale, formând bile.
Rupem din prima bilă o bucată, pentru capac, apoi întindem bila pe suprafața de lucru presărată cu făină.
Introducem aluatul întins în orificiul storcătorului, presăm cu degetul pentru a întinde aluatul pe margini, astfel aluatul se va mula pe pereții formei.
Umplem gaura din mijloc cu amestecul de gem și miez de nucă, apoi acoperim cu bucățica de aluat rupt la început. Scoatem fursecul din formă, cu ajutorul foliei.
Procedăm la fel și cu aluatul și umplutura rămasă.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm fursecurile pe tavă și le coacem timp de 25-30 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Când fursecurile sunt gata, le lăsăm să se răcească apoi presărăm zahăr pudră peste ele.
Dacă nu le servim imediat, păstrăm fursecurile într-o cutie alimentară închisă ermetic.
Să le savurați cu poftă!
Sursă rețetă: ayselbostanci.blogspot.com/2016/01/elmali-kurabiye.html