Ingrediente necesare pentru biluțe:
6 linguri fulgi de cocos
1 gălbenuș de ou
3 linguri zahăr
200 g brânză de vaci
Ingrediente necesare pentru blat:
180 g zahăr
200 g unt
180 ml lapte
300 g făină
3 ouă + 1 albuș de ou
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
3 linguri lapte
2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
6 linguri zahăr
1 plic budincă de vanilie
100 g unt
1 linguriță esență de vanilie
500 ml lapte
Ingrediente necesare pentru decor: 100 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Începem prin a pregăti biluțele de cocos: fărâmițăm brânza cu o furculiță, apoi o amestecăm cu zahărul, gălbenușul și fulgii de cocos, până la omogenizare.
Formăm biluțele cu mâna, le punem pe o farfurie pe care o băgăm la frigider.
Pentru blat, cernem făina și praful de copt într-un bol mediu.
Într-un alt bol, frecăm untul și zahărul, apoi adăugăm pe rând ouăle și albușul, mixând continuu la viteză mică.
Când compoziția este omogenă, adăugăm și făina și treptat, laptele, amestecând continuu, până la omogenizare.
Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale.
O parte amestecăm cu pudra de cacao și 3 linguri de lapte până la omogenizare.
Turnăm aluatul alb într-o tavă de 22*30 cm tapetată cu hârtie de copt, uniformizăm.
Turnăm apoi și aluatul cu cacao, având grija să nu se amestece.
Scoatem biluțele din frigider și le punem frumos în tavă, apăsându-le ușor să între în aluat.
Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 35-40 minute, supă care o lăsăm să se răcească în tavă.
Între timp, pregătim crema de vanilie: amestecăm laptele și zahărul într-o oală antiaderentă, apoi adăugăm și praful de budincă și esența de vanilie.
Punem oala pe foc și fierbem până se îngroașă, amestecând continuu cu un tel.
Separat, mixăm untul până capătă o textură spumoasă, apoi turnăm budinca rece peste el și amestecăm bine, până la omogenizare.
Întindem crema astfel obținută peste blatul în tavă, apoi pudrăm prăjitura cu pudră de cacao și o punem la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Când servim, tăiem feliile cu un cuțit ascuțit pe care îl ștergem după fiecare felie.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: ketkes.com/kokuszgolyo-torta-tomor-gyonyor-szerelem-elso-pillantasra/