kiloCalorii
miercuri, mai 21, 2025
kiloCalorii
No Result
View All Result

Tort de casă rapid, cu cremă de ciocolată și vișine – Blat însiropat, cremă fină de ciocolată și vișine acrișoare

Tort de casă rapid, cu cremă de ciocolată și vișine – Blat însiropat, cremă fină de ciocolată și vișine acrișoare

Rețetă pas cu pas, în imagini – Combinație delicioasă de blat însiropat, cremă fină de ciocolată și vișine acrișoare – Tort de casă rapid, cu cremă de ciocolată și vișine

Ingrediente necesare pentru pandișpan:

  • 2 ouă medii, la temperatura camerei
  • 60 g făină
  • 60 g zahăr
  • Jumătate linguriță zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru sirop:

ADVERTISEMENT
  • 50 ml apă
  • 40 g zahăr
  • 1 linguriță coniac

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 300 g unt 82%
  • 180 g zahăr
  • 100 ml smântână pentru frișcă 33-35%
  • 35 g pudră de cacao
  • 1 lingură coniac

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 110-150 g vișine conservate în suc propriu

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 50 g ciocolată neagră
  • 35 g unt

Ingrediente necesare pentru decor:

  • Ciocolată neagră

Din ingredientele de mai sus vom obține un tort de 1 kg, înalt de 5.5 cm, cu diametrul de 20 cm.

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu un praf de sare, la viteză mică, până la omogenizare. Adăugăm și zahărul tos și cel vanilat și mixăm la viteză mare până obținem o compoziție voluminoasă, pufoasă, albicioasă și stabilă. Noi am mixat timp de 12 minute.

În 2 tranșe adăugăm și făina, încorporând-o cu spatula, prin mișcări rapide și circulare, de jos în sus. Nu amestecați aluatul mult, doar până făina se încorporează complet.

Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm, rotim tava de câteva ori și o dăm la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade, pe raftul mijlociu, pentru 20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

După coacere, separăm blatul de pereții tăvii, folosind un cuțit subțire. Scoatem blatul din tavă, răsturnându-l pe un grătar. Îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm blatul să se răcească timp de 2-3 ore. Ulterior, îl învelim în folie alimentară și îl lăsăm așa, timp de 24 de ore.

Pentru sirop, amestecăm zahărul și apa într-o cratiță mixă. Fierbem amestecul timp de 2-3 minte pe foc moderat, până zahărul se dizolvă complet. Lăsăm siropul să se răcească după care încorporăm în el coniacul.

Pentru cremă, turnăm smântâna într-o cratiță. Adăugăm zahărul și amestecăm până la omogenizare. Avem grijă să nu răspândim zahărul pe pereții cratiței. Punem cratița pe foc mic și aducem compoziția până la punctul de fierbere, amestecând continuu. După ce zahărul se dizolvă complet, luăm compoziția de pe foc.

Transferăm într-o farfurie adâncă și încorporăm coniacul. Acoperim farfuria cu folie alimentară (să nu se atingă se smântână!) și facem câteva găuri în folie, folosind o scobitoare ( ca să evităm formarea condensului). Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.

Mixăm untul moale până devine albicios și pufos, mărind treptat viteza mixerului. Adăugăm pudra de cacao cernută și omogenizăm, mărind treptat viteza. După omogenizare, amestecăm compoziția cu spatula ca să încorporăm și pudra de cacao lăsată la fund. Mixăm din nou. Mixând continuu, încorporăm treptat și smântâna îndulcită: câte o lingură, amestecând până la omogenizare după fiecare.

Notă: smântâna îndulcită și untul trebuie să fie la aceeași temperatura, altfel crema se va tăia.

Punem blatul pe un platou și îl îmbibăm cu sirop. Lăsăm deoparte timp de 5 minute. Răspândim vișinele (bine separate de sirop și uscate) pe blatul însiropat, lăsând mici spații între ele și marginea liberă. Punem deoparte 2 linguri de cremă. Transferăm o treime din crema rămasă într-un poș și umplem spațiile dintre vișine cu ea.

Notă: crema pusă deoparte se dă la frigider iar înainte de folosire se lasă să se încălzească până aproape de temperatura camerei.

Delimităm tortul cu un inel reglabil cu pereții tapetați cu folie acetat. Adăugăm cremă pe marginile lui, uniformizăm cu spatula, presând bine vișinele. Adăugăm și crema rămasă și uniformizăm frumos. Dăm tortul la frigider ca crema să se stabilizeze.

Pentru glazură, punem bucățelele de ciocolată și untul într-un bol și încălzim la cuptorul cu microunde, în 2 reprize a câte 10-15 minute, amestecând după fiecare. Turnăm glazura pe tort și uniformizăm. Dăm tortul înapoi la frigider până glazura se întărește.

Ulterior, îndepărtăm inelul și folia și decorăm în continuare după gust. Dăm tortul la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură rapidă și delicioasă – Rețetă de vară
Rețete

Prăjitură rapidă și delicioasă – Rețetă de vară

9 vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la curățarea Ficatului Gras – Ficatul joacă un rol crucial în diferite procese esențiale din organism
Rețete

9 vitamine și minerale esențiale care pot ajuta la curățarea Ficatului Gras – Ficatul joacă un rol crucial în diferite procese esențiale din organism

Cancerul de colon este foarte tratabil atunci când este identificat în stadiile incipiente – 9 semne și simptome timpurii pe care Nu ar trebui să le ignori
Rețete

Cancerul de colon este foarte tratabil atunci când este identificat în stadiile incipiente – 9 semne și simptome timpurii pe care Nu ar trebui să le ignori

Mărirea în volum a prostatei – 7 alimente care ajută la prevenirea acestei probleme – Alimente recomandate pentru o prostată sănătoasă
Rețete

Mărirea în volum a prostatei – 7 alimente care ajută la prevenirea acestei probleme – Alimente recomandate pentru o prostată sănătoasă

Rinichii joacă un rol crucial în corpul nostru – Iată 9 semne de avertizare timpurii ale problemelor renale – Orice deteriorare poate avea consecințe grave
Rețete

Rinichii joacă un rol crucial în corpul nostru – Iată 9 semne de avertizare timpurii ale problemelor renale – Orice deteriorare poate avea consecințe grave

Buna circulație a sângelui este esențială – 10 alimente care reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc funcția cognitivă
Rețete

Buna circulație a sângelui este esențială – 10 alimente care reduc riscul de boli de inimă și îmbunătățesc funcția cognitivă

Next Post
Mâncărică la cuptor, gutoasă și sățioasă – Se prepară din 400g varză, 200g orez, 600g pulpe de pui, 1 morcov, 1 ceapă și…

Mâncărică la cuptor, gutoasă și sățioasă - Se prepară din 400g varză, 200g orez, 600g pulpe de pui, 1 morcov, 1 ceapă și...

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Prăjitură de casă pufoasă și aerată (cu gem) – Se prepară rapid, din puține ingrediente – Rețetă cu imagini
Rețete

Prăjitură de casă pufoasă și aerată (cu gem) – Se prepară rapid, din puține ingrediente – Rețetă cu imagini

Reguli alimentare pentru o viață sănătoasă și fără boli – 7 reguli care ajută la prevenirea afecțiunilor cronice
Rețete

Reguli alimentare pentru o viață sănătoasă și fără boli – 7 reguli care ajută la prevenirea afecțiunilor cronice

Îngrășământ special pentru căpșuni – Folosiți-l în perioada înfloririi
Rețete

Îngrășământ special pentru căpșuni – Folosiți-l în perioada înfloririi

Rețeta celebrului vindecător Valeriu Popa – Bitterul Suedez luptă împotriva a zeci de boli și afecțiuni
Rețete

Rețeta celebrului vindecător Valeriu Popa – Bitterul Suedez luptă împotriva a zeci de boli și afecțiuni

Acestea sunt simptomele atacul de panică – Cum îl poți combate în mai puțin de un minut
Featured

Acestea sunt simptomele atacul de panică – Cum îl poți combate în mai puțin de un minut

Slănină în saramură, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă – După 3 zile se poate servi, o bunătate, îți lasă gura apă…
Rețete

Slănină în saramură, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă – După 3 zile se poate servi, o bunătate, îți lasă gura apă…

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate