Aluatul dospit perfect pentru tarte, rulade, chifle
Ingrediente necesare:
650-680 g făină
250 ml lapte
70 g margarină
2 ouă
1 linguriță sare
80 g zahăr
2 g vanilie
21 g drojdie proaspătă
Mod de preparare:
Turnăm laptele cald într-un bol mare, apoi adăugăm zahărul și sarea și amestecăm bine cu ajutorul unui tel. Lăsăm deoparte pentru 15 minute.
După cele 15 minute, punem și ouăle, vanilia și margarina topită și mai amestecăm cu telul până la omogenizare.
Adăugăm apoi sarea, jumătate din cantitatea de făină, amestecăm.
Treptat, amestecând continuu, punem și făina rămasă, apoi începem să frământăm aluatul în vas, apoi pe suprafața de lucru presărată cu făină. Trebuie să obținem un aluat moale și neted. Modelăm în formă de bilă.
Acest procedeu durează între 8-10 minute.
Ungem un vas mare cu unt, transferăm bila în vas, acoperim cu folie și lăsăm aluatul la dospit timp de o oră la loc cald.
Să îl folosiți cu drag! Poftă bună!