Are o capacitate mare de curățare a sângelui

Sfecla roșie face parte din aceeași familie cu spanacul și cu loboda, are frunze cu un gust amar și pline de clorofilă care au o valoare nutritivă mai mare decât rădăcina. Atât frunzele, cât și rădăcina curăță sângele, reducând semnificativ nivelurile de homocisteină.

Beneficii nutriționale

-conținut bogat de vitamina A, B1, B2, B6, C
-frunzele sunt mai bogate în fier decât spanacul

-sursă excelentă de calciu, cupru, magneziu, sodiu, fier, fosfor ( frunzele )
-sursă remarcabilă de colină, iod, mangan, sodiu organic, acid folic, fibre ( rădăcina )

Ce probleme de sănătate se pot trata cu sfecla roșie?

Acidoza

Alcalinitatea sfeclei este eficientă în combaterea acidozei.

Anemia

Datorită conținutului de magneziu, vitamina B6 și fier, combate anemia prin stimularea proesului de formare a globulelor roșii.

Se recomandă o cură de 1 lună, cu 150 g se sfeclă roșie crudă, o dată la 2-3 zile.

Ateroscleroza și ischemia cardiacă

Rădăcina conține substanțe care împiedică oxidarea colesterolului, astfel prevenind procesul de îngroșare a vaselor de sânge.

Se recomandă o cură de 1-2 luni în care se consumă 150 g alternativ ca suc și ca salată.

Hipertensiunea arterială

Se recomandă o jumătate de pahar de sfeclă roșie / zi: scade tensiunea arterială cu până la 20% din valoarea inițială.

Cancerul

Datorită conținutului de enzime și substanțe antitumorale și antiinflamatoare, sfecla consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul de colon, rectal gastric, pulmonar și leucemia.

Rădăcina face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân sau în cazul cancerului testicular.

Leucemia

Pentru a trata această boală gravă, se recomandă o cură cu 450 ml de suc de sfeclă, țelină și morcov, zilnic, timp de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză.

După pauză, cura se poate relua.

Această terapie este una puternică și nu este contraindicată în cazul pacientului care urmează un tratament medicamentos sau naturist.

Constipație

Rădăcina de sfeclă roșie conține fibre și polizaharide care ajută în combaterea constipației.

Se amestecă sfecla crudă sau fiartă cu hrean și miere și se consumă până la 150g / zi.

Tulburări oculare

Datorită conținutului de zaxantină și luteină, previne apariția tulburărilor oculare.

Mătreața

Amestecați într-o ceașcă un pic de oțet cu suc de sfeclă.

Masați scalpul și lăsați să acționeze timp de 1 oră, apoi clătiți.

Repetați zilnic, până dispare mătreața.

Detoxifiere – sucul de sfeclă roșie distruge grăsimile depozitate

Ulcer gastric

Amestecați bine sucul cu miere și beți de 2-3 ori pe săptămână, pe stomacul gol, pentru a accelera procesul de vindecare.

Diabetul

Sfecla roșie stabilizează glicemia pacienților cu diabet de tip 1 și 2.

În plus, previne și complicațiile cardiovasculare asociate cu această afecțiune.

Boli renale

Bolile renale, calculii renali și infecțiile renale pot fi combătute cu ajutorul unui amestec din 100 ml suc de sfeclă roșie și 400 ml de suc de morcovi.

Acest amestec este un diuretic puternic și ajută astfel la eliminarea calculilor.

Hepatita cronică

Sucul de sfeclă roșie protejează celulele hepatice stimulează funcționarea normală și ajută șa regenerarea acestora.

De asemenea, previne evoluția hepatitei cronice și ajută și în caz de ficat gras.

Gastrita hiperacidă

Această afecțiune poate fi prevenită și durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc preparat din 100 ml de suc de sfeclă, 100 ml suc de cartof și 500 ml de suc de morcovi.

Gută

Vene varicoase

Sfecla este indicată pentru persoanele ce au predispoziție spre această boală, în mod preventiv.

În sarcină

Este un aliment ideal pentru o bună dezvoltare a fetusului, fiind bogată în vitamine din complexul B și previne și mutațiile pe care le-ar suferi copilul în faza intrauterină.

Atenție!

La 15% dintre persoanele care consumă sfeclă roșie, urina capătă o culoare roșie însă nu vă speriați, acest lucru nu indică vreo afecțiune sau intoxicație.

Consumul excesiv ( peste 400 ml ) poate cauza o paralizie temporală a corzilor vocale.