Ingrediente aluat:
- 450 g făină
- 260 ml apă
- 7 g drojdie uscată
- ulei
- 1/2 linguriță sare
Ingrediente umplutură:
- 1 kg varză
- 1 ceapă
- 1/4 linguriță mentă uscată
- 1/2 linguriță piper
- pătrunjel și mărar
- 5 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
1. Amestecăm făina cernută cu sarea și drojdia uscată.
2. Treptat, adăugăm apa și frământăm până când obținem un aluat moale.
3. Așezăm aluatul într-un bol tapetat cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut.
4. Mărunțim ceapa și varza.
5. Prăjim ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, pe foc mediu, până când se rumenește frumos.
6. Adăugăm varza mărunțită și gătim, pe foc mare, amestecând costant.
7. Adăugăm piperul, menta și amestecăm bine.
8. Acoperim tigaia cu un capac și gătim până când umplutura este gata.
9. La final, adăugăm verdeața mărunțită, amestecăm, gustăm și luăm vasul de pe foc.
10. Tapetăm masa de lucru cu făină. Frământăm aluatul și îl împărțim în bucățele mici.
11. Întindem bucățelele de aluat, în lipii subțiri. Repartizăm pe fiecare foaie de aluat câte o lingură de umplutură.
12. Formăm pachețele de mărimea palmei.
13. Coacem pachețelele, pe ambele părți, într-un vas cu ulei.
14. La final, le așezăm pe un prosop de bucătărie.
Poftă bună!