Grăsimea din jurul taliei reprezintă un risc de îmbolnăvire, fiind asociată de către cercetători cu depunerea grăsimii pe organele interne, cu declanșarea diabetului zaharat și cu înregistrarea unui nivel ridicat de colesterol, care se asociază cu o serie de afecțiuni precum infarct miocardic sau hipertensiune.
În afară de latura estetică, este foarte important să scăpăm de stratul de grăsime din jurul taliei și pentru a ne reduce la minim riscurile de îmbolnăvire.
În acest scop, vă prezentăm o băutură naturală, preparată din 2 ingrediente care:
- ajută la eliminarea excesului de lichid din întregul organism
- reduce celulita
- stimulează digestia
- grăbește arderea grăsimilor
- ajută la scăderea în greutate
Aceste două ingrediente reprezintă un duo perfect în ceea ce privește stimularea digestiei și arderea depozitelor de grăsimi. Ingredientele minune sunt țelina și lămâie, care previn depunerile de grăsimi pe artere și astfel previn și apariția bolilor de inimă.
Cum preparăm această băutură miraculoasă?
Avem nevoie de 400 g rădăcină de țelină și 1 kg de lămâi. Spălăm și dăm rădăcina de țelină pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă (este bogată în vitamine). Spălăm și lămâile și adăugăm coaja rasă peste rădăcina de țelină.
Adăugăm și 2 litri de apă și punem totul la fiert, pe foc mic, pentru 20-30 minute, după care lăsăm să se răcească 5-6 ore.
După 5-6 ore adăugăm și zeama proaspăt stoarsă de la lămâi și amestecăm bine. Strecurăm lichidul și îl transferăm într-o sticlă închisă la culoare pe care o punem la frigider.
Putem consuma sucul ca atare sau îl putem dilua cu apă în proporții egale. Doza este de câte 100 ml de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, în cure de 14 zile.
Cum ne ajută fiecare ingredient în parte?
Grație conținutului ridicat de vitamina C, sucul de lămâie este un antioxidant puternic care grăbește arderea și reduce celulita. De asemenea, stimulează digestia și are efect purgativ.
Rădăcina de țelină are efecte diuretice și astfel ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi și la controlul apetitului alimentar.