Rețetă rapidă și gustoasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Dovlecei cu carne tocată de pui
Ingrediente necesare:
- 1 kg dovlecei
- 400 g carne de pui
- 1 ceapă
- 1 linguriță sare
- Jumătate linguriță piper negru măcinat
- 3 ouă
- 100 g făină
- 50 ml lapte sau apă
- 2 căței usturoi
- 30 g mărar
- 150 g maioneză
- 150 g cașcaval ras
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii, îi curățăm de coajă și tăiem capetele. Îi tăiem în rondele groase de 1 cm și decupăm mijlocul fiecăreia cu un pahar mic sau cu o formă rotundă.
Trecem carnea de pui, pulpa de dovlecei și bucățile de ceapă prin mașina de tocat carne. Condimentăm cu sare, piper și amestecăm foarte bine. Umplem inelele cu compoziția de carne.
Spargem ouăle într-o farfurie adâncă, adăugăm un praf de sare, laptele și amestecăm cu telul până la omogenizare. Făina o punem pe o altă farfurie. Trecem dovleceii umpluți prin făină și prin ouă după care îi prăjim în ulei, pe foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte, până vor fi semipreparați.
Transferăm dovleceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi ungem cu maioneza amestecată cu mărarul tocat mărunt și cu usturoiul pisat. Presărăm cașcaval deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!