Ingrediente necesare:
2 ouă
250 g telemea mixtă
250 g smântână cu 12% grăsime
3 căței de usturoi, sau după gust
1 legătură verdeață ( pătrunjel sau mărar, după gust )
50 g unt
1 kg cartofi albi
sare și piper și rozmarin, după gust
Mod de preparare:
Punem cartofii curățați, spălați și tăiați în cubulețe la fiert într-o oală cu apă sărată.
Acoperim cu capac și fierbem cartofii timp de 20 de minute, la foc mediu.
Între timp, spălăm și tocăm mărunt verdeața și o amestecăm cu telemeaua rasă și cu smântână.
Punem deoparte 3 linguri de smântână.
Condimentăm amestecul cu sare, piper, rozmarin, usturoi pisat. Amestecăm, după care adăugăm și ouăle bătute și mai amestecăm o dată, până la omogenizare.
Scurgem cartofii de apă, îi punem peste compoziția de smântână și telemea și amestecăm bine.
Ungem o tavă cu unt, transferăm amestecul în tavă și coacem timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Când cartofii formează o crustă frumoasă, scoatem tava din cuptor.
Poftă bună!
Sursă: coolinarika.com